Reportage

Jesper Salén

Jesper Salén

Jesper Salén filmdebuterade som 13-åring i Åke Sandgrens filmatisering av Kådisbellan. Han har sedan dess medverkat i ett 15 tal filmer och tv-serier, såsom Strandvaskaren, Ondskan, Festival, Naken och Vita Lögner.

Hej Jesper!

Välkommen som ny stjärnbloggare på Aveny.se

-Man tackar, man tackar!

Det var ett tag sen man såg dig på vita duken. Vad gör du nuförtiden?

-Just nu är jag mitt uppe i andra terminen av läkarprogrammet på Karolinska Institutet. Jag är färdig om 5 år, det går snabbt att bli läkare.

Varför läkare? Är det en barndomsdröm?

-Nej, det blev en dröm för bara några år sen. Min mamma är läkare och jag har alltid avskytt det ända tills jag insåg att det är det coolaste jobbet man kan ha.

Tips till dem som först vill bli skådespelare och sen läkare?

-Skippa ett av alternativen, då går det snabbare.

Varför vill du börja blogga? Har du gjort det tidigare?

-Jag har bloggat tidigare och gillade det skarpt. Egentligen tycker jag att det är sjukt mainstream-töntigt, men det skiter jag i. Jag slutade blogga för något år sen och har insett att jag saknar den ”ventilen”. Jag är ofta arg och behöver uttrycka det. Under den senaste tiden så har det varit vänner och familj som fått vara min aggressionsventil, nu är det dags att lämna dom ifred.

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

-Ni kommer få läsa allt möjligt. Förmodligen mycket irritation blandat med lite dissar och andra roliga saker. Dessutom har jag som mål att bli Sveriges absolut största modebloggare. Alla andra kan slänga sig i väggen när det kommer till mode.

Läser du någon blogg regelbundet?

-Nej, jag tycker inte det finns så många bra där ute. Plus att jag tycker det tar för lång tid att läsa om andras liv, bättre att leva sitt eget.

Aveny.se är ju trots allt en Göteborgsbaserad sida. Har du några kopplingar till Göteborg?

-Jag älskar Göteborg, thats’s all. Jag ska födas som göteborgare i mitt nästa liv.

När får man se dig i Göteborg nästa gång?

-Jag vet inte. Det blir på tok för sällan nuförtiden när skolan tar upp så mycket tid. Men jag var nere i mellandagarna och hälsade på, det var lyckat. Vi åkte till Ullared och allt, jag älskar Ullared.

Planer för vår/sommar?

-I vår blir det plugg. Ska försöka hinna med en semester med min flickvän också. Som det ser ut nu så kommer sommaren innehålla ett litet teater-projekt.

Vad gör du om tio år?

-Om tio år är jag läkare med fru och barn. Jag är grymt sugen på att jobba ute i världen, så det kommer jag göra. Jag kommer vara grymt snygg i mitt gråa hår och inte bli en tjockis. Jag får förmodligen börja motionera.

Tack så mycket och välkommen till oss på Aveny.se

  • Skribent: Redaktionen

Redaktionen

Chefredaktör

Tobias Hamberg

Redaktör

Annika Olsson

Chefsfotograf

Dino Soldin

Skribenter

Hanna Wallén
Sara Varga

Fotografer

Dino Soldin
Milad Abedi
Jonathan Jungebrant

Eventbokning

Genom en nära kontakt med er som kund kan vi skapa upplevelser utöver de vanliga. Aveny.se arrangerar företagsevent, produkt- lanseringar, premiärer, turnéer, kickoffs, firmafester m.m. Det finns även möjlighet för privatpersoner att ta kontakt med oss.