85ea56f30d40b9f4a9ec562296da2b50

Det här stör jag mig på

Saker jag stör mig på den här veckan:

– Tjejer som inte kan gå i klackar, varken i nyktert eller onyktert tillstånd
– Killar som har på sig spetsiga krokodilskor
– Vuxna människor som dricker alldeles för mycket sprit och kan inte bete sig
– Otrevliga människor (det är gratis att vara trevlig)
– Rasister, kom igen, det är år 2013! Kan inte vi bara sluta hata
– Att vara politiskt korrekt, ALLTSÅ GÄSP!
– Djuraktivister, get a fucking life och låt mig ha på mig päls eller skinnjacka om jag vill

Att våga ta risker

Statistiska Centralbyrån ringde igår kväll och ville att jag skulle svara på olika frågor i 30 minuter. En av dem handlade om risker.
Det fick mig att tänka på mina yngre dagar, då jag var villig att TA risker utan att tänka på konsekvenserna.

När jag blir äldre för varje år som går tänker jag mer och mer på min uppväxt. Jag vet inte om det är något som alla gör när de blir äldre eller så är det bara jag som vägrar gå vidare. Det var någon som sa till mig att ju äldre man blir, desto bättre var man innan. Vet inte riktigt vad personen menade men jag valde min egen tolkning. ”Blir du äldre, så blir du sämre”, det var så det lät i mina öron.

Jag minns hur jag hade ”I DON’T GIVE A FUCK” attityden, ingenting var viktigt, jag var helt galen men FRI från allt och alla. Ville jag göra något så gjorde jag det utan att tänka ”men” eller ”om”. Min favoritsyssling var att TA RISKER.

Helt plötsligt är jag omringad av bittra vuxna människor som ska övertala mig om hur vuxenlivet och det ungdomliga livet skiljer sig. Kommentarer som ”du är vuxen nu” får mig att vilja slita av mitt eget huvud. Att ta risker är nu ett minne blott…

Men vad innebär att vara vuxen då? Att inte våga ta risker? Jobba 9-17? Vara ansvarsfull? Mindre rolig? Mer seriös?

Det jag försöker säga är att jag är så jävla trött på bittra vuxna människor som försöker få mig att bli som dem. Och mitt råd till er alla STAY FUCKING YOUNG!

När man stöter på honom

Det finns många fördelar med att bo i en större stad, trodde jag. Hur stor är chansen att jag stöter på mannen jag försökt undvika de senaste 6 månaderna? Stod i mataffären och pratade i telefon, från ingenstans dyker han upp med sin fästmö som förövrigt såg ut som ”kom och hjälp mig”. Det säger jag INTE för att jag är avundsjuk, absolut inte, det här är vetenskapligt bevisat, 9/10 av mina vänner påstår att hon inte ser klok ut.

Jag vet inte om han försökte jävlas med mig när han kom fram till mig. Men herregud vilken obekväm situation!
Och konversationen lydde ungefär så som följande:

– Nämen hej! Hur mår du?
– Hej, det var längesen, tack det är bra med mig, hur mår du? Är du tillbaka nu?
– Nje, är här i någon vecka till sen åker jag igen.
– Jaha ok, det här är min t……jej eller inte längre, för vi är förlovade.
– Vad rooooooooooooooooooligt! Stort grattis, jag måste springa nu, annars får jag parkeringsböter!
– Ok, kul att se dig, lycka till.
– Hejdå!

Parkeringsböter? Kunde jag inte komma på en bättre lögn? När han sa ”det var längesen” ville jag slå till honom i ansiktet. det var ju inte så längesen och sist vi sågs bestämde han sig för att berätta om hans nya tjej EFTER att vi hade tillbringat natten ihop.

Hoppas hans nya tjej kör över honom, precis som han gjorde med mig.

Summertime sadness

Kiss me hard before you go
Summertime sadness
I just wanted you to know
That baby, you’re the best

WHY MEN LOVE BITCHES

Jag kan spendera flera timmar på en bokhandel, oftast står jag vid självhjälpsböckerna. Brukar de hjälpa mig? Nej, men de ger mig alltid ett bättre perspektiv på saker och ting. En vän till mig tipsade om ”Why Men Love Bitches”, läste ut den på en dag och jag älskar den. Vet inte om den finns i Sverige, men beställ den online i så fall! Ett tips bara till er som också älskar självhjälpsböcker: Göm dem där hemma, det är aldrig kul när man har manligt besök och de ser en hög med självhjälpsböcker.

Tänkte bara ger er en kort uppdatering, jag kanske inte är lika intressant som förr men jag måste erkänna att jag saknar att skriva av mig.

Somedays we get reminded of those days when time was the most important thing in life.

Tar en paus från jobbet och uppdaterar er. Är hemma nu från semestern och livet börjar gå tillbaka till vanliga rutiner igen. Jag satt och panikgrät under hela flygresan, damen som satt bredvid mig klappade mig på axeln och sa ”ni kommer träffas igen, oroa dig inte”. Jag förstod inte vad hon menade men jag antar att hon trodde att jag grät över min pojkvän jag inte har. Men jag ska berätta för er, jag grät för att jag skulle vara borta från min mamma, tanken av att vi inte kommer ses på fyra månader skrämmer mig.

Nu när jag blir äldre blir jag mer rädd. Jag är så rädd att mista min älskade mamma. Det känns som att jag ”förlorar” tid nu när jag inte bor hemma längre. Och jag har slutat ta saker och ting för givet…

Bring the cups, baby I can bring the drink

En av mina favoritlåtar just nu, vet inte riktigt vad ni tycker om R&B men jag älskar det!

God Fortsättning och Gott Nytt År! Jag kommer att tillbringa nyår tillsammans med min familj. Har aldrig tyckt om nyår eller andra stora högtider, kanske för att jag antingen varit för nykter eller för berusad, det där med balans existerar inte i mitt liv. Men i år har jag bestämt mig för att vara nykter under nyår och jag älskar ansiktsuttrycket på mina vänner när vi gick till systembolaget idag och jag kom ut därifrån tomhänt. Det är nya tider nu och den här gången menar jag det. Jag skulle vilja sammanfatta det här året då jag inte varit aktiv på bloggen, så här får ni en liten uppdatering.

– Jag har dejtat för första gången.
– Jag har fått två gråa hårstrån.
– Jag har druckit mer än nödvändigt.
– Jag har inte kunnat märka skillnaden mellan vatten och Grey Goose.
– Jag har hängt med mr Louboutin.
– Jag har dragit ner på rökningen.
– Jag har fått världens bästa jobberbjudande.
– Jag har slutat hata män.
– Jag har börjat hata dem igen.
– Jag har varit/är förälskad.
– Jag har försökt sluta vara känslokall.
– Jag har gått ner 10 kg.
– Jag har slutat äta kolhydrater.
– Jag har börjat ”träna”.

Nyårslöften? Nej men däremot har jag lovat min vän att jag ska sluta ”hata”, vi får väl se hur det går…

När en fika leder till en snefylla…

Just nu är inte mitt liv händelserikt. Har lagt ner all min fokus på jobb, förutom i fredags när jag skulle ta en ”kvällsfika” med en väninna. Två glas ledde till sjutton glas och jag spydde offentligt för första gången efter fem år. Situationen blev mindre pinsam när min väninna säger ”du var verkligen JÄTTEFULL men du kunde åtminstone gå i dina femton centimeters klackar”. Då mådde jag genast mycket bättre.

Bli FULL, drick TJUGO drinkar men snälla rara, ha inte på dig killer heels if you can’t walk in them.

Alltså jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering men jag har flyttat, fått ett nytt jobberbjudande och bara njutit av varenda sekund. Har nog aldrig mått så bra i hela mitt liv, allt flyter på och varje dag vaknar jag upp med ett stort leende på läpparna. Men samtidigt är jag väldigt rädd för att saker och ting inte ska gå som det ska. Jag vet att man inte ska tänka så men det är ingenting jag kan rå för.

Så gänget nu kör vi!


Den här låten betyder otroligt mycket för mig. Kanye West sätter ord på mina känslor.


Jag har träffat en av Göteborgs hetaste ungkarlar, han heter Fabian Zarrabi, är DJ och event-ansvarig i Göteborg. Det är en dyster tisdagskväll längs Paradgatan eller Avenyn som många föredrar att kalla det. Jag sitter på Caleo och inväntar Fabian, som är femton minuter sen. Det här börjar inte bra, jag beställer in två stycken vodka lime även kallad ”the skinny bitch drink”, den vanligaste drinken bland krogfolket. Jag har alltid undrat om det är för att den innehåller ”få” kalorier man beställer den eller för att den tar minst tid att göra. Efter tjugo minuter ser jag honom göra entré, klädd i en skinnjacka, slitna jeans och sist men inte minst D&G skor, den här mannen har smak tänker jag tyst för mig själv.

– Fabian, är du singel?

Ja, jag har varit singel i ungefär 6 månader.

– En eftertraktad ungkarl som du, hur leker livet med damerna?

Det leker inte för mig, det leker för dem.

– Vem är din idealkvinna?

-Madonna, hon är kaxig, hård, sexig och dominant.

– Minns du första gången vi träffades?

Ja, vi var på samma efterfest, minns inte hos vem dock, vi stod på sofforna, fulla som svin och spelade luftgitarr till låten time to say goodbye.


Det där var inte jag men vi fortsätter med nästa fråga.

– Med tanke på dina karatefyllor måste ju risken att vakna upp på okänd plats finnas. Var är den sista platsen du hade velat vakna upp på?

Ett ålderdomshem, tanken av att vakna upp bredvid en nittioårig dam med peruk och löständer i en vattenskål skrämmer livet ur mig. I allafall om jag är naken.


Fabian Zarrabi, den eftertraktade ungkarlen i Göteborg.

– Beskriv ditt senaste ligg.

Ganska tråkig, vad ska man säga förutom en död fisk.

Har du varit med någon offentlig person?

– Nej men däremot en c-kändis, Göran Perssons dotter, Linnéa, helt klart en riktig sosse.

– Splittar du notan när du går på date?

Hon tar notan, eller?

– Vart går du helst och äter?

Mina två favoritställen är Hello Monkey , de gör goda asiatiska rätter, rekommenderas starkt. Yaki-Da som har jävligt god fyllemat.

– Beskriv dig själv med tre ord.

Spontan, knäpp, rolig motherfucker.

Det där var fyra ord, vi fortsätter med nästa fråga.

– Vad gör du om fem år?

Om fem år äger jag en bungalow bar på Bahamas, lyssnar på reggae och dricker mojitos.

– Vad är Avenyn för dig?

Det är min arbetsplats, man jobbar och krökar.

– Berätta om din sjukaste utekväll som du kommer ihåg.

På Stora Teatern när jag stod på baren och drog en vurpa.

– Vad jobbar du med för tillfället?

Just nu jobbar jag med Stora Teatern, vi har en klubb på fredagar och lördagar, det är i särklass den bästa och mest unika klubben i hela Sverige, om inte Skandinavien. Den lokalen finns inte någonstans i hela världen.

– Favoritcitat?

Fuck the past, love the future citat från Kanye West.

Om du fick göra en porrscen till din verklighet, hur skulle den vara då?

Harry Potter är en av mina favoritkaraktärer, tänk dig själv, trolla fram tjejerna, trolla av kläderna och sedan trolla bort dem. Poof!


Efter tre timmar på Caleo och alldeles för många ”skinny bitches” har jag funnit en ny vän, Fabian Zarrabi. En ungkarl som inte är rädd för att bjuda på sig själv, precis som jag vill ha det.

Innan jag börjar blogga igen tycker jag att Ni ska följa mig på Twitter:


http://twitter.com/#!/julietteLR

← Äldre inlägg